Toegangsregels voor webbronnen testen

Om de doeltreffendheid van de regels van Webcontrole te controleren, kunt u ze testen. Daarom beschikt het onderdeel Webcontrole over de functie Diagnose van regels.

Zo test u de toegangsregels voor webbronnen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Security ControlsWebcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik in het blok Instellingen op de koppeling Diagnose van regels .

Het venster Diagnose van regels wordt geopend.

4. Als u de regels wilt testen die Kaspersky Endpoint Security gebruikt om de toegang tot een specifieke webbron te controleren, schakelt u het selectievakje Geef adres op in. Voer het adres van de webbron in het veld eronder in.
  5. Als u de regels wilt testen die Kaspersky Endpoint Security gebruikt om de toegang tot webbronnen te controleren voor opgegeven gebruikers en/of groepen gebruikers, geeft u een lijst met gebruikers en/of groepen gebruikers op.
  6. Als u de regels wilt testen die Kaspersky Endpoint Security gebruikt om de toegang tot webbronnen van bepaalde inhoudscategorieën en/of categorieën van gegevenstypen te controleren, schakelt u het selectievakje Filter inhoud in en kiest u de relevante optie uit de vervolgkeuzelijst (Op inhoudscategorieën, Op gegevenstypen of Op inhoudscategorieën en gegevenstypen).
  7. Als u de regels wilt testen terwijl rekening wordt gehouden met de tijd en de dag van de week wanneer er wordt geprobeerd om toegang te krijgen tot webbronnen die in de diagnostische voorwaarden van de regel zijn opgegeven, schakelt u het selectievakje Voeg tijdstip van toegangspoging toe in. Geef dan de dag van de week en de tijd op.
  8. Klik op Scannen.

Na de voltooiing van de test ziet u een bericht met informatie over de actie die door Kaspersky Endpoint Security is uitgevoerd, overeenkomstig de eerste regel die wordt geactiveerd bij de poging tot het verkrijgen van toegang tot de opgegeven webbron (toestaan, blokkeren of waarschuwing). De eerste regel die wordt geactiveerd is de regel die in de lijst met regels van Webcontrole hoger staat dan andere regels die aan de diagnostische voorwaarden voldoen. Het bericht wordt rechts van de knop Scannen weergegeven. De volgende tabel bevat de resterende geactiveerde regels en geeft de actie van Kaspersky Endpoint Security aan. De regels worden in volgorde van afnemende prioriteit weergegeven.